Banen er under utbedring

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 29. Mai 2018

Det har vært en usedvanlig tøff vinter for Østlandets mange golfbaner.  Heller ikke Ekholtbruket har sluppet unna isbrann-problemene, noe som har forårsaket at deler av greenene fremdeles er helt brune og fremstår som nærmest livløse.

I helgen ble greenen på hull 6 luftet, vannet og tilsådd, og hele greenen er nå midlertidig avstengt.  På dette hullet har vi derfor måtte lage en "vinter-green" i framkant (se bildet), og under spill på dette hullet skal hullet "hulles ut" når du er mindre enn en meter fra hullet (merket med rød sirkel).

Eks.: Ligger ballen mindre enn en meter fra hullet etter 3 slag, "får" du hullet (gimme), og oppnår 4 slag.  Du behøver altså ikke gjøre flere putte-slag når du ligger på eller innenfor avmerket sirkel.

Flere greener vil bli luftet og tilsådd i dagene som kommer, men da vil det sannsynligvis kun dreie seg om deler av greenene, slik at vi kan spille hullene fullt ut som vanlig.  Når ballen på disse greenene havner i avstengt område, skal den flyttes over til nærmeste spillbare område, men ikke nærmere hullet.

Vi beklager at situasjonen er som den er, men håper uansett på snarlig bedring. 

(Vi er imidlertid i godt selskap.  Mange av landets mest anerkjente baner sliter også.  Eksempelvis har Bogstad golf først kunnet åpne banen for spill 26. mai, og fremdeles må det spilles på vinter-greener.)

-Styret-


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.