Ekholtbruket GK lanserer nye nettsider

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 10. Sep 2020

Styret i Ekholtbruket golfklubb har nylig vedtatt omlegging til nye nettsider for klubben.

De tidligere nettsidene ble ansett som litt statiske og gammeldagse, og med skiftet som nå skjer, håper en å kunne komme et steg videre.  Målet er å kunne tilby hjemmesider som er mer tilpasset dagens forhold.

Det bemerkes at nettsidene fortsatt er under etablering / utvikling, og at en ikke kan forvente at alt fungerer 100% optimalt fra dag én.  Når en likevel har valgt allerede nå å ta i bruk de nye sidene som klubbens offisielle, så er det for å få innspill / kommentarer / forslag til endringer fra brukerne, dvs. i første rekke klubbens medlemmer, slik at dette kan være med å påvirke arbeidet som gjenstår.  Slike innspill kan sendes til klubbens e-postadresse (ekbrgolf@gmail.com), og så vil det bli dette bli videreformidlet til web-ansvarlig.

NB! 

Klubbens hjemmesider finner du fortsatt ved å gå inn på www.ekholtgolf.no.  (Det er dessuten lagt ut en lenke til de nye sidene i basismenyen til høyre på de gamle nettsidene.)
Klubbmesterskapet vel i havn

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 1. Sep 2020

Klubbleder Bård Johannessen overrekker klubbmester-pokalen til vinneren, Fredrik Lie

Klubbmesterskapet ble gjennomført i flott sommervær sist helg.

Det var til sammen 34 spillere som stilte til start i 4 forskjellige klasser, og nedenfor bringer vi komplett resultatliste fra turneringen.

Beste herrespiller blir Fredrik Lie, som gjennomførte de 18 hullene på imponerende 63 slag, dvs. én over par.  Konkurransen var jevn, og Fredrik Wilskow tok 2. plass med 65 slag, mens Anders Tveita kunne plukke opp ballen fra hull 18 etter totalt 68 slag.  

I de øvrige herreklassene var det også bra deltakelse, og klassevinnere ble Helge Brynildsen i klasse Herrer Sr., mens Espen Skordal vant konkurransen i Herrer Sr. PLUS.

Blant damene ble det enda jevnere, og da konkurransen var over, var det tre spillere som alle hadde gjort unna de 18 hullene på 82 slag.  Omspill måtte til for å får kåret de tre medaljørene, og til syvende og sist var det Selma Nilsen som trakk det lengste strået, og dermed kan smykke seg med klubbmestertittelen nok en gang. På annen plass fulgte Mona Ring, mens Anne-Cathrine Solerød tok en fin tredjeplass.

Vi gratulerer Fredrik og Selma som klubbmestere 2020.

Resultatene fra turneringen finner dere her:  Klubbmesterskap 2020 - Resultatliste.pdfKlubbmesterskap 29. og 30. august - Banen stengt for annet spill

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 25. Aug 2020

I fm klubbmesterskapet som arrangeres 29. og 30. august minner vi om at banen under arrangementet vil være stengt for andre spillere i tidsrommet fra kl. 11:00 til siste spiller har hullet ut i hull 18 (anslagsvis i 15-tiden) begge dager.

Spilleplanene er nå klare, og flightene skal gå ut som følger:  Spilleplan KM 2020.pdf
Resultater fra Ekholtbruket Limited 2020 - Oppdatert med bilder 18/8

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 11. Aug 2020


Vi har til hensikt og få lagt ut noen bilder fra helgens turnering, men enn så lenge bringer vi alle fall frem resultatlista etter avsluttet konkurranse lørdag.

Til sammen 18 spillere stilte i startfeltet  på lørdag, etter å ha gjort seg fortjent til dette gjennom en tredagers kvalifisering, med forhåndsbestemt cut-grense på 50 poeng etter 36 spilte hull.

Etter de tre innledende rundene ble Markus Bakken Funk premiert som beste sammenlagtspiller disse dagene. Og når turneringsvinner skulle kåres lørdag, trakk samme spiller igjen det lengste strået.  Denne gang måtte det riktig nok omspill til for å kåre vinneren.  Den som da ble nummeret for liten og måtte bite i det korte green-gresset, var sølvvinner Ole Sukke.  Philip Ellingsen fulgte like bak på tredjeplass.

Artikkelen er 12/8 oppdatert med en video som sammenligner utslagene til de to golfkometene Markus Bakken Funk og Viktor Hovland :  https://photos.app.goo.gl/or6FuY4VBdCcXSrR9

Artikkelen er 18/8 oppdatert med en billedserie fra turneringen, lenke:  https://photos.app.goo.gl/bPPkTAGALT9BWrQs5
Ekholt golfbane oppdatert i Garmin Golf

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 5. Aug 2020

Ekholt golfbane er nå blitt oppdatert for bruk i Garmin golf, noe som innebærer at hullrekkefølge, banens par, indeksering etc. nå "stemmer med virkeligheten".  Videre er banen nå definert opp med 18 hull, slik at det er enkelt å føre scorekort for en "full runde".

Dersom man benytter app'en Garmin Golf på mobilen, vil man se banelayout visuelt på skjermen, og man kan i tillegg registrere scorekortet og lagre dette direkte på telefonen.

Når det gjelder Garmin-klokker, kan det være litt "trickie" å få oppdatert til den nye bane-versjonen.  Man må først slette eventuelle gamle versjoner av banen i mobil-app'en Garmin Connect.  Deretter må man synkronisere mobilen mot klokka, for så å laste ned banen på nytt og kjøre en ny synkronisering.

Foreløpig er det enkelte bunkere og vannhinder på banen ikke vises visuelt på "klokke-versjonen", men greener, avstander og øvrig funksjonalitet ser ut til å fungere som forutsatt.

De som benytter app'en og som oppdager eventuelle feil, bes melde fra om dette (ekbrgolf@gmail.com), slik at vi kan videreformidle til Garmin.Banen vil tidvis være stengt i uke 31

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 31. Jul 2020


Det arrangeres intern klubbturnering onsdag, torsdag og fredag fra kl. 15:45, samt lørdag formiddag, frem til kl. 16:00.

Banen vil i disse tidsrommene holdes stengt for andre spillere.


- STYRET - 

Nye slopetabeller

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 7. Jul 2020

Slope-representanter fra NGF har nylig vært på besøk ved banen vår, og nå har vi mottatt de nye slope-tabellene. Golfbox er allerede oppdatert med de nye verdiene.  I en mellomperiode er imidlertid både de gamle og de nye versjonene aktive, fordi det fortsatt finnes en del registrerte runder som ennå ikke er godkjent.  Ført når disse rundene er oppdatert vil vi kunne slette den gamle versjonen.

Når dere registrerer en handicaptellende runde, er det banen som kalles "Ekholt Golfbane" som nå gjelder, og det er den som kommer opp som standardvalg.

De nye slopetabellene vil der finne ved å klikke på valget BANEINFO til høyre på nettsidene. Banekartet utgjør førsteside på dokumentet som da kommer opp, og så får dere se slopetabeller for herrer og damer på hhv. side 2 og 3.

Nye slopetabeller vil også bli hengt opp på klubbhuset med det første.Golf-app'en Hello Birdie klar for bruk på Ekholtbruket

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 29. Jun 2020

For de av våre spillere som er interessert i å benytte golf-appen Hello Birdie, kan vi nå meddele at banen på Ekholt er oppdatert, både hva gjelder GPS-koordinater og hullrekkefølge for spill av full 18-hullsrunde.Nye løsninger for å hente opp ballen fra banens hull

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 11. Jun 2020

Som et ledd i å unngå smittespredning, har våre dyktige banefolk laget en fiffig patent på hvordan man kan hente opp ballen fra hullene når man endelig har vært så heldig å få den nedi.

Bare å sette skaftet ved køllehode under en av de fine "rosene" og heise den sorte hylsa opp langs flaggstanga, så kommer ballen opp av hullet.  MAGIC !
Flaggturnering søndag 7. juni kl. 11:00

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 2. Jun 2020

Vi kan med dette ønske velkommen til årets første turnering søndag den 7. juni.

Det blir utslag kl. 11:00, og oppmøte senest kl. 10:30

Her spiller hver spiller så mange slag som han / hun har tildelt,  dvs. 62 slag pluss de tildelte slagene man har iht. slopetabellene.  Der hvor ballen blir liggende etter siste tellende slag, planter man det navnede "flagget" som man har fått med seg ut på runden.  Vinner gjør den som kommer lengst i spillet når alle slagene er oppbrukt.  Ved like mange "tilbakelagte hull", er det den som ligger nærmest neste hull som er vinner.

Deltakelse er forbeholdt klubbens medlemmer, og spillerettsmedlemmer betaler kr. 100,- for deltakelse. Distansemedlemmer må betale vanlig greenfee i tillegg.

NB! 

Det er stor aktivitet på banen for tiden, og det forventes at det er mange som ønsker å være med på turneringen.  Av kapasitetsmessige årsaker har vi ikke mulighet til å ta med flere enn 24 deltakere. Det er derfor de 24 første som melder seg på som får plass i turneringen.

- Styret / Arrangementskomiteen -Flaggturnering søndag 7. juni kl. 11:00

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 2. Jun 2020

Vi ønsker velkommen til årets første turnering søndag den 7. juni.

Det blir utslag kl. 11:00, og oppmøte senest kl. 10:30

Her spiller hver spiller så mange slag som han / hun har tildelt,  dvs. 62 slag pluss de tildelte slagene man har iht. slopetabellene.  Der hvor ballen blir liggende etter siste tellende slag, planter man det navnede "flagget" som man har fått med seg ut på runden.  Vinner gjør den som kommer lengst i spillet når alle slagene er oppbrukt.  Ved like mange "tilbakelagte hull", er det den som ligger nærmest neste hull som er vinner.

Deltakelse er forbeholdt klubbens medlemmer, og spillerettsmedlemmer betaler kr. 100,- for deltakelse. Distansemedlemmer må betale vanlig greenfee i tillegg.

NB!

Det er stor aktivitet på banen for tiden, og det forventes at det er mange som ønsker å være med på turneringen.  Av kapasitetsmessige årsaker har vi ikke mulighet til å ta med flere enn 24 deltakere. Det er derfor de 24 første som melder seg på som får plass i turneringen.

- Styret / Arrangementskomiteen -OBS! - Ekholt golfbane er ikke en "Pay-and-Play" - bane

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 19. Mai 2020

Golfsesongen er i full gang, og med den er det mange interesserte som dukker opp på en golfbane for første gang.

I det siste har vi ved vår egen bane opplevd besøk av flere personer som tydeligvis tror at de er kommet til en "Pay-and-Play"-bane, der man bare betaler green-fee, og så er man klar for spill, uavhengig av forkunnskaper.  

Vi finner det derfor nødvendig å minne om at vår bane på Ekholt slett ikke er noen P&P-bane.  Selv om banen er liten, kreves det forkunnskaper som man får gjennom et Veien-til-golf kurs (tidligere "Grønt kort"-kurs), og i tillegg må man ha et gyldig medlemskap i norsk eller utenlandsk klubb som fungerer som gyldig spillerlisens.

Dette kan høres veldig formelt ut, men har blant annet sammenheng med hvilke forsikringsordninger som gjelder dersom det skjer ulykker ved banen.

Våre vakter har myndighet til å kreve å få se gyldig spillerlisens i form av golfkort eller annet medlemsbevis av alle som spiller på banen.


-Styret-Årsmøte 2020 mandag 27/4 kl. 18:00

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 21. Apr 2020

Prosessen med Årsmøte 2020 ble pga. korona-pandemien avbrutt samme dag som møtet skulle vært gjennomført den 12. mars.

Om situasjonen ennå ikke er tilbake til "normalen", så er den i vært fall blitt såpass at vi finner å kunne fortsette prosessen der vi slapp, og kaller nå inn til ordinært årsmøte mandag den 27. april kl. 18:00.  Det er ingen endringer i møteplan, sammenlignet med tidligere meddelt. (Se for øvrig årsmøtesakene som tidligere er lagt ut på våre nettsider.)

Årsmøtet vil bli gjennomført utendørs ved terrassen bak klubbhuset, og det henstilles til medlemmene om å holde tilstrekkelig avstand på gressplenen.  Ta gjerne med en campingstol og egen kaffe / drikke, da de gjeldende smittevernreglene ikke gir oss anledning til å gjøre det på annen måte.

Det er meldt bra vær på mandag, og vi håper at møtet lar seg gjennomføre på en forsvarlig måte.

-Styret-Klart for handicap-tellende runder

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 19. Apr 2020

Lørdag ble det laget nye hull, og disse ble modifisert iht. Norges Golfforbunds regler som innebærer at det igjen kan spilles handicap-tellende runder på Ekholt.

Forholdene er fine om dagen, og vi har god plass for spill på banen.

Nærmere om de modifiserte reglene kan du lese her: Modifiserte regler.pdf.
Banen er åpen - Fine forhold tross korona-tiltak

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 6. Apr 2020

Riktignok er ikke banen fullt så grønn som bildet viser ennå, men så er det jo også bare april...

Sist lørdag ble det gjennomført dugnad, og på ettermiddagen var det klart for åpning av banen.  En del spesielle tiltak har, - pga. korona-situasjonen, vært nødvendig ved sesongstart i år.  Men medlemmene har gledet seg til endelig å kunne ta frem golfutstyret igjen, og selv om banen nå ikke er slik den må være for å kunne gå "tellende runder", virker det som om de fleste er fornøyd bare med å være i gang igjen.

En som ikke selv er golfspiller, men som likevel var strålende fornøyd sist lørdag var grunneier Carl Gauterud.  Han ba oss spesielt om å sende en hilsen til alle de fremmøtte og takke for innsatsen.  

Vi håper at vi så raskt som mulig kan komme tilbake i helt normalt "gjenge", men i mellomtiden får vi glede oss over at vi i alle fall har en bane å spille på.

Til slutt vil vi bare minne om de spesielle retningslinjene som NGF har innført for golfspill under korona-krisen.  Husk å sette dere godt inn i reglene før dere setter i gang !

Med hilsen fra Styret.Dugnad og Baneåpning Lørdag 4. april

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 2. Apr 2020

Til tross for at smittefaren i fm det pågående virus-utbruddet fortsatt er meget stor, har helsemyndighetene nå gitt et etterlengtet grønt lys for åpning av golfanleggene igjen. 

Dette innebærer at vi åpner golfbanen på Ekholt i løpet av lørdag den 4. april, men før vi kan åpne er vi nødt til å få gjennomført en enkel dugnad. 

Så snart dugnaden er unnagjort, vil banen være spilleklar, - vel og merke bare for de som har satt seg grundig inn i de midlertidige reglene Golfforbundet har etablert for hele golf-Norge, og som gjelder inntil ny beskjed kommer.  Dette er regler som gjelder både FØR-, UNDER- og ETTER spill.  Reglene er gjengitt nedenfor, og de vil også forefinnes på våre nettsider.

 

VEDR. DUGNAD:  

Oppmøte: Lørdag 4. april. kl. 10:00 

Vi må rake bunkere, rydde og rake kvist, rusk og rask, og ellers rydde på og rundt banen.  Greenene vil bli klippet, og vi må sette ut tee-merker og hullflagg. 

Ta med egen rake (og evt. annet passende utstyr).  Klubbhuset holdes stengt, så ta med mat, drikke, og evt. noe å sitte på hvis ønskelig.
Åpning av banen må utsettes

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 20. Mar 2020

Til tross for at vi har lagt bak oss en historisk mild vinter, og forholdene allerede ligger godt til rette for en rekord-tidlig sesongåpning, forblir golfbanen stengt inntil videre.

I likhet med de fleste andre av landets idrettsanlegg, vil også golfbanen på Ekholt holdes stengt så lenge landets helsemyndigheter mener at dette er nødvendig.

Vi håper alle snart å kunne oppleve at virusangrepet er på retrett, og at både Norge og den øvrige verden kan begynne å fungere som normalt igjen.  Men inntil vi får signaler om at det vil være forsvarlig å kunne gjenåpne de lokale anleggene, forblir golfbanen stengt.  - Dessverre.

-Styret-Årsmøte 2020 avholdes på klubbhuset 12. mars kl 18:30

Postet av Ekholtbruket Golfklubb den 13. Feb 2020

Den opprinnelige teksten i artikkelen står uendret, men vi gjør oppmerksom på at Årsmøtet inntil videre utsettes på ubestemt tid.  Artikkelen vil bli oppdatert så snart dette blir aktuelt igjen.

Årsmøte 2020 er berammet til torsdag den 12. mars kl. 18:30.


MERK!     Møtet finner sted i klubbhusets lokaler ved banen.

Innspill til Årsmøtet må være styret i hende 2 uker før møtet, dvs. senest torsdag den 27. februar.

I henhold til vedtektene, skal de nødvendige saksdokumentene, herunder fullstendig saksliste, bli gjort tilgjengelig for våre medlemmer senest én uke før Årsmøtet.  

Agenda for Årsmøtet finner du her:   Årsmøte-AGENDA.pdf

Årsberetning for 2019 finner du her:   ÅRSBERETNING 2019.pdf

(Alle klubbens medlemmer som har oppgitt e-post adresse, er tilsendt innkalling pr. e-post.)

Vi anmoder våre medlemmer om å merke seg tid og sted for Årsmøtet, og ønsker alle vel møtt !

-Styret-